Stråk av liv

20140723-204756-74876673.jpg

Med värmen kommer algerna, de ligger här i havet strax under utan och bara inväntar chansen, att som allt liv i dess slutskede bara få vända upp magen mot himlen och ruttnande sprida sin gräsliga stank över nejden.

Algerna ligger i långa stråk en bra bit ut i havsbandet. Båtlösa folk göre sig icke besvär att ens försöka ta ett landnära klippdopp.

De båtägande kastar loss och styr mot öppnare hav. Idag ägde jag tursamt en båt. Tacksam i detta faktum blev det en tur ut till Grässkären innan klart vatten uppenbarade sig. 28 grader i luften 23 i vattnet – det är klart att man som alg vill samlas och umgås. Vem vill inte det – tänk grillkväll med goda vänner.

Jag ser algerna som de där grannarna man ibland hör om. De som grillar och skränar på balkongen en vardagskväll när man själv vill ha det lugnt och förutsägbart. Algerna kommer i stora horder och tränger sig på, avbryter det trygga förutsägbara strandlivet. Algerna uppför sig som ostyriga tonåringar som inte flyttar på sig på cykelvägen, fast de ser att man kommer.

Idag hade jag turen att faktiskt äga en båt. Ibland blir det helt enkelt bättre än det kunde ha varit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s