#rektorsprogrammet ping Basgrupp45

Två dygn på internat är över. Uppstarten är avklarad. Alla har fått penna, block och varsin ryggsäck. Blivit indelad i seminariegrupp och basgrupp. Summerar intrycken från viloläget i soffan.  

 
Engagerade lärare som bjöd på synvändor och utmanande tankar och en augustivärme som tog livet av luftkonditioneringsapparaturen.  Det är mitt första just nu kvarvarande starka minne.

Jag ingår i en basgrupp med sju deltagare och jag är imponerad över att det klickat så bra! Vi vet inte så mycket om varandras privata liv men jag är redan rätt säker på deras egenskaper som ledare, jag vet redan vilka bekymmer de brottas med som är arbetsrelaterade och jag vet vad de gläds över och var de hittar sin vila när jobbet kräver. Magi, tänker jag.

Magi som uppstår när en grupp målmedvetna människor struntar i cv och status och går igång på uppgiften och låter det personliga komma i andra hand, eller kanske mer är trygga i att det visar sig vartefter vi löser uppgifterna. 

Det kommer att bli tre bra år i basgrupp 45, det känns redan nu, strukturen är klar, pakten formulerad och den ärliga nyfikenheten och intresset för varandra finns både i hjärtat, hjärnan och på fronter.

På lärarsidan har juridiska gjort störst intryck på mig och försatt mig i en skräckblandad förtjusning genom Lotta Lerwalls underbara uppenbarelse av stål och hjärta. Med orden det kostar att läsa juridikåret, det är ingen ABF-kurs precis har hon med önskvärd tydlighet levererat inte bara lust att läsa utan även lagt ribban.

Basgrupp 45 blir kursettor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s