En hyllning till bg45 eller Juridikåret snart halvvägs

Jag har åter igen ett par dagar ihop med rektorer och förskolechefer den här veckan, vi är en stor grupp. Runt 130 skolledare som är delade i två klasser och som ytterligare är indelade i fem studiegrupper och som i sin tur är grupperade om sju personer som utgör en basgrupp. Hängde du med?

jag tillhör basgrupp 45 och jag börjar inse med full medvetenhet att vi ska utgöra – precis – basen för varandra under alla tre år som utbildningen pågår. Det har börjat bra, vi är snart halvvägs genom juridikåret och vi har skapat olika trådar i sociala medier och vi har en livlina via driven på Google. Vi har till och med skapat en rutin och ett forum för ”bejublade citat” där vi skriver in det där man säger när man inte riktigt orkar, när det blir svammel med juridik-knorr tex. I livlinan lägger vi alla uppgifter vi gör. Vi delar, läser, kompletterar och när vi ses diskuterar vi med hjärtans lust! Redan när vi träffades första tillfället i augusti satte vi upp gemensamt förhållningssätt till hur vi ska agera inom gruppen. Idag gjorde vi en återkoppling till det ‘kontraktet’ och stämde av med konstaterandet att vi åter en gång klarat att: komma i tid, vara inläst, ha gjort tilldelade uppgifter, vara naiva, vara ärliga och att bära varandra vid behov. Det är ju fantastiskt! 

Efter dagens basgruppsarbetet skildes gruppen åt och gick jag och simmade. När jag kom till hotellet nu ikväll fann jag en annan basgrupp som ännu satt och jobbade. Vi kom i samspråk och några av dem berättade att de var helt i osynk med varandra. Så himla trist för dem, vad mycket de missar av glädje i gruppen, för att inte tala om gruppens hjälp när man hamnar i riktiga dilemmafrågor. Imorgon kommer bg45 komma till universitetet fullt förberedda, trygga i att alla sju tar rygg på varann och att om en svajar stagar de övriga sex upp och som grupp klarar vi de solitära uppgifterna och tvärt om. Vi är SÅ synkade och vi ska bli kursettor. Det är liksom redan bestämt. 

Att hamna i rätt grupp är en slump, men att göra gruppen till den rätta är ett målmedvetet arbete fyllt av respekt och kärlek till människan.

Bg45 äger. Och nu är vi halvvägs genom juridiken, bara resten kvar och vi har ju koll. Bra dag, idag igen💚

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s