Ledig lördag, Litteratur och RUTtillägg

Dagen i en bild och en tanke 4/100

I veckan är det rektorsutbildning och till dess ska de här böckerna bearbetas och avlevereras i text. Den där till vänster, av Lars Svedberg, ingår inte. Den läser vi med stor behållning i studiecirkel under målmedvetne skolchefen Stefan Claessons ledning just nu i Sävsjös rektorsgrupp. Det är den bästa boken av dessa, näst efter den kommer Med ansiktet vänt mot Europa. Söker du kokboksmodellen för skolutvecklande kollegialt utvecklande tar du Elevnära skolledarskap och Strategier och förändingsmyter ger bra på fötterna i SKA-arbetet.

Tanken för dagen är lite gnagande, just nu upplever jag att (rektors)utbildningen är mer intresserad av att bevara akademisk formalia än framtidsspanande forskningsresultat. Det kan bero på att jag arbetar i en framtidsbenägen skolkultur just nu…

#komihågradavståndet #blogg100

One thought on “Ledig lördag, Litteratur och RUTtillägg

  1. Helena Roth mars 4, 2017 / 17:23

    ”(rektors)utbildningen är mer intresserad av att bevara akademisk formalia än framtidsspanande forskningsresultat” –> så om du lägger på skapandet av framtidsspanande forskningsresultat, hur skulle (rektors)utbildningen se ut då?

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s